• standaard

Nieuws

 • Open dag!

    PROGRAMMA OPENDAG ZONDAG  21-1-2018 10.00-14.00 UUR In de bra...

  Lees meer
 • Oliebollentoernooi

  2 januari 2018 Voor Guus, Roel, Mels, Ack, Olivier, Mason, Noa, Joop, Floris...

  Lees meer
 • Instaptoernooi 2

  Zoals de meeste van jullie wel zullen weten zijn wij als Westvliet Judo sinds...

  Lees meer
Meer nieuws

Dagboek

Amber en Nikki zijn onlangs begonnen met het '10 weken fit programma' van Westvliet. Dat is een, zoals de naam het al zegt, 10-weeks programma waarbij je met een vaste coach een beweegprogramma op maat maakt en meer leert over een gezonde leefstijl. 
Volg hier de ervaringen van Amber en Nikki:

Verslag week 1 Amber:

Na vele jaren veel ups en downs te hebben gehad in mijn gewicht ben ik nu gemotiveerder dan ooit om voorgoed van die extra kilo's af te komen en trots te kunnen zijn op mijn eigen lichaam. Net als de meeste ''diëtende mensen'' kan ook ik zeggen dat ik al van kinds af aan te dik en te zwaar ben. Ik kon heel enthousiast aan een dieet beginnen, maar haakte ook weer snel af. Hoe ik eruit zag heb ik altijd minder erg gevonden dan mijn gewicht. Ik was best tevreden met mijzelf, tot ik foto's terug zag. Nadat ik een aantal jaar geleden in totaal 40 kilo ben afgevallen, ben ik nog niet helemaal tevreden met mijzelf. Ik schommel nog te vaak in mijn gewicht en heb nog niet de vormen die ik wil. Na die 40 kilo gewichtsverlies weet ik dat ik het wel kan en wil ik ook echt weer voor gaan. Ik ga dit niet meer doen om af te vallen, maar ik wil wel beter in mijn vel zitten en dit kan ik bereiken door mijn levensstyle wat aan te passen. Hopelijk gaat het '10 weken fit programma’ van Westvliet mij hierbij helpen. Ik werk in Monkey Town Den Haag, wat in hetzelfde gebouw zit, waardoor het een kleine stap is om vaker te gaan fitnessen. Samen met mijn collega Nikki (die ongeveer hetzelfde dieet- en eetverleden heeft als dat ik heb) gaan we dit programma beginnen.

De doelen zijn gesteld en de afspraken gemaakt. Deze week ben ik (samen met Nikki) begonnen met het ‘10 weken fit programma’ van Westvliet. 

Ik heb deze week mijn intakegesprek gehad met de fitnessinstructeur. Samen hebben we besproken wat mijn doelen, ervaringen en wensen zijn. Tijdens de intake heb ik een boekje meegekregen waarin in ik 4 dagen moest bijhouden wat ik at. Hier hebben we later samen naar gekeken en besproken wat er anders kan. Ook zijn er 2 fitnessschema's gemaakt waar ik mij de komende 10 weken aan ga houden. Mijn doel is om minimaal 3 dagen per week te gaan fitnessen en 1 dag in de week mee te doen aan een groepsles, wat waarschijnlijk voorlopig Zumba zal zijn omdat dit goed past in mijn werkrooster. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag week 1 Nikki:


Oké, daar gaan we dan! 

4 jaar geleden ben ik begonnen met gezonder eten en meer sporten, met resultaat!!  Ik ben 40 kilo afgevallen, super trots op mezelf en ik zit zo veel lekkerder in m’n vel. Alle clichés van afvallen zijn waar: meer energie, lekkerder slapen, lekkerder in je vel noem maar op.

Nu na bijna 4 jaar ben ik op een punt dat ik al bijna een half jaar schommel met mijn gewicht. Ik blijf hangen, de ene week iets meer en dan weer iets minder. Ik heb alweer van alles geprobeerd maar het wil gewoon niet echt meer lukken.Zelf zou ik heel graag nog ongeveer 8 kilo af willen vallen, dan ben ik op een gewicht waarvan ik denk dat dat prima voor mij is. 

Ik denk dat ik met wat meer persoonlijk advies en wat nieuwe dingen meer gemotiveerd word.  Daarom lijkt het '10 weken fit programma’ van Westvliet mij een uitstekend idee. 

Vanmorgen heb ik een intake gehad met Ramon bij Westvliet. Daarin heeft hij mij wat meer uitleg gegeven over het ‘10 weken fit programma’.  Deze week ga ik bijhouden wat ik eet, om te kijken of ik daar ook wat dingen in moet veranderen. Ook hebben we samen doorgenomen wat ik nu doe aan beweging. Ook daarin kan ik al wat dingen aanpassen, zoals op vrijdag ook meer te bewegen. Dat ga ik gelijk deze week toepassen, aankomende vrijdag ga ik squashen. Volgende week dinsdag heb ik weer een afspraak met Ramon om mijn voedingsschema door te nemen. 

Amber gaat dit programma ook doen en aangezien zij een beetje dezelfde doeleinde heeft als dat ik heb, vinden wij het leuk om samen te doen. Ook motiveren wij elkaar weer op die manier! Vanavond had zij een afspraak met Una van Westvliet om haar sportschema door te nemen. Dit sportschema heb ik vanavond al samen met Amber mee gedaan. En moet zeggen dat ik nu al meer voel dan als ik normaal in de sportschool ben geweest. Eerlijk gezegd ik heb zin in de aankomende 10 weken en wil graag nieuwe dingen leren zodat ik mijn einddoel kan halen: nog 8 kilo afvallen en strakker worden. 

Ik zeg LETS DO IT!! 

Mijn gewicht op dit moment is 83 kilo thuis op de weegschaal (zonder kleren en nog niet gegeten of gedronken), 84.5 op weegschaal Westvliet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag week 2 Amber: 
 

De 2e week is best oké verlopen. Wel een paar keer niet genoeg tijd genomen om te eten. Ik merk dat ik vooral op drukke dagen op mijn werk de tijd niet neem voor een fatsoenlijke maaltijd. En nu pas besef ik mij hoe makkelijk ik dan slecht ga eten. Nu ik er echt bewust mee bezig ben probeer ik natuurlijk wel gezondere keuzes te maken, maar voorheen gooide ik net zo makkelijk een tosti in het ijzer of pakte ik wat overgebleven patatjes. Het nadeel (ook voordeel) van mijn werk is de keuken. Er is hier zoveel keuze aan eten. En hoe makkelijk om iets wat verkeerd gemaakt is, zelf op te eten? Patat, snacks, tosti's en de snoepjes op de bar zijn echt een gevaar. Als ik zie hoe vaak ik de neiging heb om hier iets uit te pakken, dan ben ik zo blij dat ik er nu bewuster mee bezig ben. Ik denk dat veel mensen met ditzelfde probleem te maken hebben. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg gezonde snacks in de keuken te vinden. Schijfje komkommer, plakje tomaat, stuk fruit. Ook dat is er allemaal. Het is even een knop die je moet omzetten, maar ik voel me wel trots aan het eind van de dag als ik de slechte keuzes heb laten liggen. Ik denk als ik dat blijf voorhouden, mijn slechte gewoontes snel gedag kan zeggen.

Ik ben deze week ook begonnen met mijn fitnessschema's. Hallo spiepijn! Het is wel weer even erg wennen om ineens allemaal andere oefeningen te moeten doen, maar dit zal vast binnekort een stukje makkelijker gaan. Ik heb de afgelopen week 3 dagen gefitnesst en 1 dag de Zumbales mee gedaan. De dagen dat ik met Nikki sport zijn wel leuker, ondanks dat we allebei nog en beetje staan te klungelen met onbekende oefeningen. Gelukkig krijgen we hulp van de instructeurs hiervoor. Ook het eten en drinken gaat in het algemeen beter. Mede dankzij de fitnessinstructrice weet ik nu hoe ik beter kan varieren in voedsel en heb ik geleerd dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ik vond het altijd belachelijk hoeveel tijd en energie mensen staken in het bedenken van eten, maar zie het nu steeds meer als een uitdaging om mij hier ook mee bezig te houden. Ik vind het al bijna leuk om te bedenken welke voedingsstoffen ik nodig heb en hoe ik ze kan combineren!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag week 2 Nikki:

Ik voel spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. In heel mijn lichaam heb ik spierpijn: benen, billen, armen, borst, alles doet zeer. Maar ik heb wel een heel voldaan gevoel! Er staan nu twee trainingsschema’s op mijn sleutel die ik deze week allebei gedaan heb. Zelf sport ik al 4 jaar wekelijks waarvan ook al bijna 1 jaar in de sportschool bij Westvliet, maar niet op deze manier. 

Misschien komt het wel bekend voor: Vaak pak je toch weer dezelfde apparaten voor dezelfde spiergroepen en uiteindelijk voel ik de volgende niet echt meer dat ik gesport heb. Zelf vond ik het ook altijd lastig om tussen al die gespierde mannen een beetje te klunzen met die gewichten. Maar nu ik wat meer uitleg krijg en ook hoor dat een bepaalde oefening weer wat beter is dan de andere, sta ik daar gewoon tussen die gespierde mannen.. 

Veel cardio deed ik ook, nu ben ik veel meer met kracht bezig wat uiteindelijk weer belangrijk is om strakker te worden. En ook heb ik geleerd dat je spieren na krachttraining veel langer door blijven verbranden dan na cardio. Wat ik echt niet wist is dat je na 20 minuten (!!!!!) pas vet gaat verbranden met cardio (hardlopen in mijn geval). Ik vind het ideaal dat er nu een programma voor mij gemaakt is en er gezegd wordt wat ik per keer moet doen. 

Mijn eetdagboek hebben we doorgenomen en zag er goed uit, kreeg ik te horen!! Iets meer groenten eten kan nog wel en meer water drinken. Dit wist ik eigenlijk al, ik ben een slechte waterdrinker. Sommige dagen at ik zelfs te weinig. Ik ga nu proberen om in plaats van 3 maaltijden dat in 6 keer te verdelen zodat mijn spijsvertering wat sneller kan gaan werken. Mijn lichaam blijft dan verbranden, de gehele dag door. Het is gelukkig ook niet zo dat ik veel moet laten staan nu qua voeding of moet gaan crashdiëten. Gelukkig denkt mijn coach daar hetzelfde over!

Ik ben tot nu toe onwijs tevreden, door de begeleiding raak je veel meer gemotiveerd. Je hebt een stok achter de deur omdat je toch weer bij andere mensen op die weegschaal moet staan in plaats van in je eentje in de badkamer. 

En die weegschaal stond deze week ook lichter???? 

Op de sportschool: 83.3 
Thuis 81.7 

Op naar volgende week!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag week 3+4 Amber:

Afgelopen week is het erg goed gegaan. Ik heb de tijd genomen om normaal te kunnen eten en sla ook geen ontbijt meer over. Ik ben wat meer nieuwe maaltijden aan het uitproberen en ik vind het steeds leuker. Ik merk dat ik meer energie heb 's avonds en makkelijker dingen onderneem i.p.v op de bank te gaan hangen. Wel heb ik erg veel moeite met opstaan. Niet zo zeer omdat ik moe ben, maar meer omdat alles zeer doet. Ik voel me dan echt een oud vrouwtje. Het sporten is leuk en het gaat goed, maar ik hoop wel dat deze ''klachten'' snel verminderen, want ik kan me niet voorstellen dat ik me fit ga voelen na de 10 weken met al die spierpijn steeds hihi. Op naar een nieuwe week!

Week 4:
Dit was een beetje een rommelige week. Het is vakantie geweest en dat betekent gekkenhuis op mijn werk. Ook de feestdagen hielpen natuurlijk niet erg mee... Ik had mijzelf voorgenomen om met Kerst leker te genieten. Wel opletten, maar niet te streng. Helaas vond ik ALLES tijdens de brunch erg lekker en kon ik niet kiezen en heb ik meer gegeten dan gepland. Het nieuwe jaar begon voor mijn gevoel hierdoor ook niet goed. Ik heb me een week ''dik'' gevoeld. Gelukkig wel weer alles snel opgepakt en lekker veel gesport waardoor ik weer beter in mijn vel ging zitten. Ook ben ik gestopt met roken. Ik was erg bang dat ik hierdoor meer zou gaan eten, maar dit valt me alles mee. De drukke dagen zijn voorbij en het normale leven gaat weer verder. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Week 3 Nikki:

Ik had dit verslag misschien beter weg kunnen laten, deze week is er niet veel van gekomen jammer genoeg. Door de Kerstdagen en daarna een mini vakantie naar Maastricht heb ik niet kunnen sporten en veelste veel gegeten...In ieder geval veel meer en slechter dan dat ik normaal gesproken doe. Aan de andere kant hoor ik wel eens dat een cheat week af en toe geen kwaad kan. Door zo’n cheat week voel ik me wel dikker dan ooit... (hoewel dat allemaal wel mee valt, volgens mijn vriend) daardoor heb ik wel weer echt zin om te sporten.

Ik heb zin om weer te sporten, gezond te eten en om vanaf 1 januari weer keihard te knallen!!! 

De weegschaal laat ik deze week maar even in de hoek van de badkamer staan... 

Op naar 2018!!!! 

Bent u door het lezen van het dagboek van Amber en Nikki benieuwd geworden naar het 10 weken fit programma?

Vraag hieronder vrijblijvend advies aan:

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Open dag!

    PROGRAMMA OPENDAG ZONDAG  21-1-2018 10.00-14.00 UUR In de bra...

  Lees meer
 • Oliebollentoernooi

  2 januari 2018 Voor Guus, Roel, Mels, Ack, Olivier, Mason, Noa, Joop, Floris...

  Lees meer
 • Instaptoernooi 2

  Zoals de meeste van jullie wel zullen weten zijn wij als Westvliet Judo sinds...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Slim Fitness

  Slim Fitness

  "Meer afvallen? Meer energie? Meer spiermassa?" En weinig tijd? Probeer dan tijdelijk gratis de Milon Cirkel!

  Lees meer
 • Racketsport

  Racketsport

  Bij Westvliet bieden we onderdak aan 2 grote indoor tenniszalen, 9 squash banen en een badmintonbaan!

  Lees meer
 • Groepslessen?

  Groepslessen?

  Fitness- en racketclub Westvliet geeft meer dan 55 groepsles activiteiten per week! Zoals Yoga, Spinning, Zumba, BodyPump en Pi...

  Lees meer