• standaard

Nieuws

 • Open dag!

    PROGRAMMA OPENDAG ZONDAG  21-1-2018 10.00-14.00 UUR In de bra...

  Lees meer
 • Oliebollentoernooi

  2 januari 2018 Voor Guus, Roel, Mels, Ack, Olivier, Mason, Noa, Joop, Floris...

  Lees meer
 • Instaptoernooi 2

  Zoals de meeste van jullie wel zullen weten zijn wij als Westvliet Judo sinds...

  Lees meer
Meer nieuws

Instaptoernooi 2

Zoals de meeste van jullie wel zullen weten zijn wij als Westvliet Judo sinds kort lid van de JBN (Judo Bond Nederland). Dit betekent dat we aan veel meer toernooien mee kunnen doen dan voorheen, waaronder het instaptoernooi.

Het instaptoernooi wordt 4 keer per jaar georganiseerd in Dordrecht en is bedoeld voor judoka’s die al een beetje wedstrijd ervaring hebben. Bij dit toernooi kun je geen medaille of beker winnen maar spaar je punten. Elke keer als je mee doet, heb je al 10 punten binnen! Lukt het om je wedstrijd te winnen met een Ippon dan krijg je er 10 punten bij, win je met een wazari dan krijg je er 7. Mocht het gelijkspel zijn en de scheidsrechter moet beslissen wie er wint dan krijg je 1 punt. Bij elke 50 punten kan je een badge verdienen. Eerst krijg je de gele badge, dan oranje, groen, blauw, bruin en tenslotte zwart! Als je zwart behaald hebt, heb je het instaptoernooi uit gejudood!

De kanjers die vandaag op de mat stonden hebben het toernooi nog lang niet uit gejudood, want ze waren er vandaag voor de eerste- en sommigen tweede keer. Ribina, Frederieke, Juna, Alicia, Sara, Mandy en Sara waren de dames uit de eerste groep.

Ribina moest tegen grote en sterke meiden judoën. Eerst zag je dat ze even aan het idee moest wennen, maar gelukkig is Ribina ook geen klein meisje meer en gaf ze goed verzet tegen het grote geschut. Ze heeft zelf twee partijen tot in de golden score moeten judoën. Dit gebeurt als de tijd voorbij is, maar er geen punten zijn gescoord, dan gaat de extra tijd in. De golden score is pas afgelopen als er een punt wordt gescoord door één van de judoka’s. Ribina heeft mij heel erg verrast met hoe zij judode en ik heb daar heel veel respect voor.

Voor Juna was dit het eerste toernooi buiten Westvliet. Allemaal even spannend de eerste keer natuurlijk. Desalniettemin heeft zij een super goed toernooi staan draaien en heeft ze er maar liefst twee weten te winnen! Ook viel het ons op dat Juna heel goed luistert naar de coach aan de zijkant van de mat en gelijk ook iets met het commentaar doet. Super goed Juna! 

Frederieke die was op dreef vandaag. Bij Instap Toernooi 1 ging het ook al goed bij Frederieke en vandaag haalde ze met maar liefst drie gewonnen wedstrijdjes de gele badge binnen!! Als eerste van de Westvliet kindjes!

In de tweede groep zaten Coen en Wester en Sophia. Coen had net zoals Frederieke ook goed gepresteerd op Instap 1. Vandaag heeft hij twee wedstrijdjes met ippon gewonnen (plat op de rug gegooid). Coen is erachter gekomen dat hij best heel goed links kan judoën en dit een groot voordeel voor hem kan zijn. Coen is de tweede topper van Westvliet die zijn gele badge heeft gehaald! 

Het was vandaag niet alleen de dag van het Instaptoernooi, maar het was ook een speciale dag. Twee zwarte pieten, rommelpieten, waren van de partij. Hierdoor lagen de matten ook helemaal verkeerd, die pietjes snapten het niet zo goed. Die lieve pieten zijn op de mat gekomen bij het wedstrijdje van Wester en hebben hem is goed bestudeerd en vonden dat hij goed z’n best deed.

En ja, dan komen we bij Sophia. Ik ben eerlijk gezegd een beetje bang geworden van Sophia. Ze ziet er super schattig uit, maar als ze eenmaal die mat op stapt, dan wil jij daar niet tussen staan. Ze zat in een poule met alleen maar jongetjes. Dit schrikte haar echter niet af en heeft ze allemaal op hun rug gegooid! Super goed Sophia.

Voor Fidelis hadden juf Anoeska en ik vandaag de volle aandacht, hij was namelijk de enige in de derde groep. We zien dat Fidelis goed inzicht heeft in het judo. In de wedstrijdtraining hebben we een overname geoefend, waarmee op deze leeftijd veel kan worden gescoord. Hier heeft Fidelis heel erg op gefocust tijdens zijn wedstrijdjes, waardoor hij het zelf aanvallen een beetje vergat. Gelukkig kwam dit weer helemaal goed nadat we hem even hadden duidelijk gemaakt dat die super goed bezig was, alleen wel ook zelf aanvallen moest maken. Al met al super goed gejudood en de technieken uit de les goed in de wedstrijdjes toegepast!

In de vierde en laatste groep zaten Lazar en Max. Max had vorige keer al meegedaan en voor Lazar was het zijn eerste keer deelnemen aan het instaptoernooi. Beide jongens hebben super goed hun best gedaan en je kan zien dat ze goed in de les opletten (meestal), want na een actie gaan ze gelijk door met een actie op de grond! 

Nieuws

 • Open dag!

    PROGRAMMA OPENDAG ZONDAG  21-1-2018 10.00-14.00 UUR In de bra...

  Lees meer
 • Oliebollentoernooi

  2 januari 2018 Voor Guus, Roel, Mels, Ack, Olivier, Mason, Noa, Joop, Floris...

  Lees meer
 • Instaptoernooi 2

  Zoals de meeste van jullie wel zullen weten zijn wij als Westvliet Judo sinds...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Slim Fitness

  Slim Fitness

  "Meer afvallen? Meer energie? Meer spiermassa?" En weinig tijd? Probeer dan tijdelijk gratis de Milon Cirkel!

  Lees meer
 • Racketsport

  Racketsport

  Bij Westvliet bieden we onderdak aan 2 grote indoor tenniszalen, 9 squash banen en een badmintonbaan!

  Lees meer
 • Groepslessen?

  Groepslessen?

  Fitness- en racketclub Westvliet geeft meer dan 55 groepsles activiteiten per week! Zoals Yoga, Spinning, Zumba, BodyPump en Pi...

  Lees meer