• standaard

Nieuws

 • Open dag!

    PROGRAMMA OPENDAG ZONDAG  21-1-2018 10.00-14.00 UUR In de bra...

  Lees meer
 • Oliebollentoernooi

  2 januari 2018 Voor Guus, Roel, Mels, Ack, Olivier, Mason, Noa, Joop, Floris...

  Lees meer
 • Instaptoernooi 2

  Zoals de meeste van jullie wel zullen weten zijn wij als Westvliet Judo sinds...

  Lees meer
Meer nieuws

Oliebollentoernooi

2 januari 2018

Voor Guus, Roel, Mels, Ack, Olivier, Mason, Noa, Joop, Floris, Joe, Sophia, Jan, Jamie en Ryan begon dit jaar al hartstikke leuk. Ze mochten namelijk de 2e dag van het nieuwe jaar al de mat op om judowedstrijdjes te spelen op het Oliebollen toernooi. Juf Naomie & Juf Anoeska waren er bij om deze kanjers aan te moedigen.

De allerkleinste mochten eerst. Het is natuurlijk hartstikke leuk om onze kleine judokaatjes van 3 en 4 jaar te zien judoën tegen elkaar. Guus was één van die judokaatjes en stond vandaag met een enorme glimlach te stoeien op de mat. Aan de andere kant van de zaal zaten Roel, Ack en Olivier samen in een poule. Ook deze kanjers hebben verschillende worpen geprobeerd en meerdere keren houdgrepen vast gepakt. Mason deed vandaag voor het eerst mee aan een wedstrijdje. Hij had de pech dat hij vaak in een houdgreep terecht kwam, maar gelukkig wist hij zich er bijna alle keren uit te stoeien. Noa die ook bij Mason op de mat zat kreeg het zelfs voor elkaar om 3 van de 5 wedstrijdjes te winnen. Super knap!

Even later nam de grote broer voor Guus, Joop het over van Guus op de mat. Joop zat in een poule met Sophia, Jan en Floris. In totaal deden er 6 judoka’s mee in deze poule, waarvan dus 4 van Westvliet. Dat maakt het voor de juf makkelijk, want dan is zij natuurlijk bij het grootste deel van de wedstrijdjes onpartijdig. Sophia was het enige meisje in haar poule, maar heeft alle jongens op de grond weten te werpen. De ene keer won ze met een ippon door een mooie worp, de andere keer door een stevige houdgreep. Goed staan judoën Sophia!

Joop stond ook heel goed te judoën en heeft op één wedstrijd na alle partijen gewonnen. Joop hield vooral de scores op het bord heel goed in de gaten, maar heeft ondanks dit geweldig staan judoën en zijn tegenstanders verslagen.

Later in de ochtend kwamen de wat oudere judoka’s de mat op. Joe heeft ons vandaag allemaal verbaasd. Hij heeft al zijn wedstrijden gewonnen en wist in bijna alle wedstrijden een hele mooie ippon seoi nage te maken. Zo mooi dat zijn tegenstanders met hun beide voeten helemaal de lucht in gingen. Ook Ryan en Jamie waren één van de oudere kinderen. En mochten ook nog eens tegen elkaar. Jamie heeft zich in zijn wedstrijden goed staande weten te houden en hield ondertussen alle punten goed bij! Ryan is heel even op zijn hoofd gevallen maar stond weer op om door te gaan. Na een kleine aanwijzing van juf Anoeska maakte Ryan een hele mooie o-goshi en won daarmee zijn wedstrijd met een Ippon!

Uiteraard hebben de kinderen na afloop allemaal een oliebol gegeten. Het was een gezellig ochtend met leuke judowedstrijdjes. De juffen zijn er volgend jaar weer bij op 2 januari. Zijn jullie er ook weer?

Groetjes,

Juf Naomie & Juf Anoeska

 

De resultaten

1e plaats: Ack, Sophia, Joe en Ryan

2e plaats: Olivier, Guus, Joop en Jamie

3e plaats: Mels, Noa en Jan

4e plaats: Roel, Mason en Floris

Nieuws

 • Open dag!

    PROGRAMMA OPENDAG ZONDAG  21-1-2018 10.00-14.00 UUR In de bra...

  Lees meer
 • Oliebollentoernooi

  2 januari 2018 Voor Guus, Roel, Mels, Ack, Olivier, Mason, Noa, Joop, Floris...

  Lees meer
 • Instaptoernooi 2

  Zoals de meeste van jullie wel zullen weten zijn wij als Westvliet Judo sinds...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Slim Fitness

  Slim Fitness

  "Meer afvallen? Meer energie? Meer spiermassa?" En weinig tijd? Probeer dan tijdelijk gratis de Milon Cirkel!

  Lees meer
 • Racketsport

  Racketsport

  Bij Westvliet bieden we onderdak aan 2 grote indoor tenniszalen, 9 squash banen en een badmintonbaan!

  Lees meer
 • Groepslessen?

  Groepslessen?

  Fitness- en racketclub Westvliet geeft meer dan 55 groepsles activiteiten per week! Zoals Yoga, Spinning, Zumba, BodyPump en Pi...

  Lees meer