• standaard

Nieuws

 • AANGEPAST LESROOSTER

  Let op! Op 2e Kerstdag is er een aangepast lesrooster. Wij zijn op die dag ge...

  Lees meer
 • Nieuwe fietsen fitness

  Eindelijk is het zover! We hebben er even op moeten wachten, maar het is zove...

  Lees meer
 • Grand Prix Judo

  Zaterdag 18 november  was het eindelijk zover, de Grand Prix Judo. Wij z...

  Lees meer
Meer nieuws

Trollentoernooi

 

Op zaterdag 4 november deden 21 kinderen van Westvliet mee aan het trollentoernooi in Nieuwerkerk a/d Ijssel. Ja dat lezen jullie goed, het trollentoernooi. In de zaal stond een vriendelijk uitziende trol met rood spriethaar in een judopak. Na afloop kreeg elke deelnemer een mooie trollenprijs mee naar huis. Judoka’s tot groene band, geboorte jaren 2013 t/m 2007 mochten mee doen. Bij dit toernooi dragen alle kinderen een rode of witte band. De eigen band wordt niet gebruikt. Het idee hierachter is dat kinderen niet schrikken van een hogere band. En natuurlijk andersom ook, dat hogere banden niet minder hun best doen omdat ze een hogere graduatie hebben dan de tegenstander.

In de ochtend groep deden Alicia, Sara, Lucille, Mandy, Rozemarijn, Frederieke en Mark mee.
Aan Alicia had ik vooraf gevraagd wat haar favoriete? worp is. Zij antwoordde daarop “Ippon-seoi-nage” (de spierballenworp). Deze worp hebben we heel veel gezien, er werd zelfs mee gescoord, hartstikke goed! Haar zus Sara stond ook goed te judoën, de eerste wedstrijd was het nog even aftasten maar bij de opeenvolgende wedstrijden liet zij ook veel worpen zien. De ‘’Ippon-seoi-nage’’ was niet alleen de favoriete worp van Alicia, ook Frederieke en Rozemarijn hebben deze worp vaak laten zien bij de wedstrijdjes. Lucille moest even inkomen tijdens haar eerste toernooi buiten de club maar ze heeft zich daarna goed herpakt. Mandy was er helemaal klaar voor vandaag en dat heeft ze laten zien ook. Ze was haar tegenstanders de baas met een mooie heupworp gevolgd door een houdgreep. Mark zat op dezelfde mat als Alicia. In zijn wedstrijden zagen we een paar overtuigende O-soto-gari’s (pootje haak aan de buitenkant). Goed dat je alle vier de wedstrijdjes hebt gejudood!

In het middaguur werden kinderen, ouders en zelfs coaches verrast door de organisatie. Er zou met een nieuw systeem gewerkt worden. De scheidsrechters mochten alleen kijken en de wedstrijd in goede banen leiden. Er werden geen punten gegeven! Dit betekent dat elke wedstrijd 2 minuten duurde, zelfs als er meerdere ippons gescoord werden. Na 2 minuten judoën besloten de kinderen samen wie er had gewonnen. Natuurlijk kon de scheidsrechter hierbij helpen.

In de middag groep deden Coen, Fabian, Sjoerdje, Justin-Dean, Anne, Laure, Sophia, Anna, Mika, Milan, Noa, Wende en Jan mee.
Coen heeft meerdere wedstrijden gewonnen door zijn tegenstander met een Koshi-guruma (hand om de hoofd worp) naar de grond te werken om ze vervolgens in een sterke houdgreep te leggen. Niet vergeten dat je bij deze worp een stuk jas moet vastpakken! Ook Sophia en Mika wisten zo’n combinatie van worp en houdgreep te gebruiken in hun wedstrijden. Sophia begon met een sterke O-soto-gari gevolgd door de Yoko-shiho-gatame (zijkant houdgreep). Terwijl Mika de o-soto-gari opvolgde met een andere houdgreep, namelijk de Kesa gatame. De O-soto- gari blijft de meest favoriete worp in deze groep, Wende, Anne, Anna, Noa en Jan lieten deze worp ook zien en vaak met succes. Milan en Justin hebben goed staan judoën. Daarnaast waren zij altijd heel beleefd aan t einde van de wedstrijd. Misschien soms wel iets te beleefd. Milan haalde zijn schouders op als de scheidsrechter vroeg wie er had gewonnen, ook als hij duidelijk had gewonnen. Bij zijn eerste o-soto-gari ging de tegenstander plat op de rug. Justin heeft alle wedstrijdjes met een grote lach op zijn gezicht gejudood.  Hij kon de scheidsrechter altijd netjes vertellen wie er had gewonnen, wat mij betreft had hij net zo goed kunnen scheidsrechteren met dit nieuwe systeem. Fabian had iets meer moeite met de wedstrijdjes op dit toernooi dan voorgaande keren, volgende keer beter! Laure en Sjoerdje hebben weer wat extra wedstrijdervaring opgedaan en kletsten de meester ondertussen de oren van het hoofd, erg gezellig.

Het idee van de middaggroep is leuk, in de praktijk was het toch minder handig. Het toernooi liep nogal uit. De organisatie gaf gelukkig aan het volgend jaar anders aan te gaan pakken. De juf en de meester hebben deze dag mooie worpen gezien en de kinderen deden zo stinkend hun best dat we ons na afloop af vroegen of er niet stiekem echt een paar trollen hadden gejudood.

Nieuws

 • AANGEPAST LESROOSTER

  Let op! Op 2e Kerstdag is er een aangepast lesrooster. Wij zijn op die dag ge...

  Lees meer
 • Nieuwe fietsen fitness

  Eindelijk is het zover! We hebben er even op moeten wachten, maar het is zove...

  Lees meer
 • Grand Prix Judo

  Zaterdag 18 november  was het eindelijk zover, de Grand Prix Judo. Wij z...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Slim Fitness

  Slim Fitness

  "Meer afvallen? Meer energie? Meer spiermassa?" En weinig tijd? Probeer dan tijdelijk gratis de Milon Cirkel!

  Lees meer
 • Racketsport

  Racketsport

  Bij Westvliet bieden we onderdak aan 2 grote indoor tenniszalen, 9 squash banen en een badmintonbaan!

  Lees meer
 • Groepslessen?

  Groepslessen?

  Fitness- en racketclub Westvliet geeft meer dan 55 groepsles activiteiten per week! Zoals Yoga, Spinning, Zumba, BodyPump en Pi...

  Lees meer