• standaard

Nieuws

 • 10 weken Fitplan!

  Geen extra kilo's, geen schuldgevoel en heerlijk fit aan het kerstdi...

  Lees meer
 • Vrijdagavond competitie Judo

    Op vrijdag 3 november stond weer de eerste vrijdagavondcompetitie van...

  Lees meer
 • Sint Maarten

  Op 11 november is het zover, Sint Maarten! Kom jij ook met je lampion naar W...

  Lees meer
Meer nieuws

Vrijdagavond competitie Judo

 

Op vrijdag 3 november stond weer de eerste vrijdagavondcompetitie van dit seizoen op de planning. De vrijdagavondcompetitie is een toernooi voor kinderen van  6 t/m 12 jaar met de groene band met weinig tot geen wedstrijdervaring. Vier keer per seizoen wordt dit toernooi georganiseerd in de Fluit en worden er punten verzameld. Aan het einde van het seizoen kunnen de kinderen met deze punten iets leuks (speelgoed) uitzoeken.

De eerste groep meldde zich tussen 18:15 – 18:45 uur. Dit waren de 6 en 7 jarigen. Na een gezellige warming up werd de groep verdeeld over de twee judomatten en maakten ze minimaal 3 wedstrijdjes tegen andere kindjes van hun leeftijd en gewicht.

In deze groep deden mee: Daan, Jelte, Aymerik, Justin, Louis, Thijs, Joep, Max en Jamie.

Voor velen van hen het eerste toernooitje (buiten de deur). Hartstikke spannend natuurlijk, maar ook erg leuk om eens wat andere judoka’s te zien.

Voor onder andere Jelte was het zijn eerste toernooitje. Jelte heeft mij verrast. Vaak zie je dat kinderen wedstrijden maken al moeilijk zat vinden en maar één judoworp gebruiken om punten mee te scoren. Jelte liet zien dat hij meer weet en kan toepassen in wedstrijden en heeft zelfs drie verschillende worpen laten zien; O soto gari, o goshi en ippon seoi nage. Door zijn grote inzet tijdens de wedstrijden heeft hij zelfs een wedstrijd gewonnen op beslissing.

Aymerik stond ook lekker te judoën. Hij was heel vastberaden om één bepaalde houdgreep steeds te pakken wanneer zijn tegenstander op de grond kwam. De tate shiho gatame was zijn favoriet. Hier scoorde hij punten mee en won zijn wedstrijd.

Doordat er zoveel judoka’s van Westvliet mee deden  is het niet te voorkomen dat twee van onze leerlingen wel eens tegen elkaar komen. Zo ook Justin en Louis. Na een spannende wedstrijd wint Louis met een ippon.

Max staat deze avond ook heel goed te judoën. Dat hij nu in de wedstrijdtraining zit is te zien. Hij gaat direct in de aanval en maakt dit dan mooi af met een stevige houdgreep.

Ook Joep stond te schitteren op deze avond. Juf Anoeska heeft hem twee wedstrijden zien winnen, beide zelfs al binnen 3 seconden!

Terwijl de eerste groep nog druk aan het judoën was stond de tweede groep ondertussen al klaar. In deze groep deden mee: Daniël, Carlotta, Jacobo, Jasmijn, Lazar en Mandy.

Mandy is een meisje dat altijd lacht. Ze is veel te lief voor haar tegenstanders. Gelukkig gaat ze dit nu eindelijk leren en kan ze ook wat stoerder kijken op de mat en dit heeft effect! Ze is feller en zet lekker veel worpen in. Net als bij Max zie je echt dat Mandy vooruit gaat nu ze in de wedstrijdtraining zit.

Jasmijn is een topper! Na haar laatste toernooi heeft ze zoveel geleerd. In haar vorige wedstrijden pakte ze nog constant haar tegenstander om de nek. Dit is sinds kort verboden en moet je dus heel goed oppassen hoe ver je om de nek pakt. Deze avond heeft ze in haar derde wedstrijd laten zien dat ze ook worpen kan inzetten zonder om de nek te pakken. Ze pakte haar tegenstander om de rug, draaide haar heupen ervoor en hup, daar ging haar tegenstander. Ippon!

Jacobo en Carlotta zijn een tweeling en dus even zwaar. Ze zaten samen met nog een andere tegenstander in een poule wat betekende dat ze twee keer tegen elkaar en de ander moesten judoën. Carlotta had tijdens de warming up met een voorbeeld voor de groep al laten zien hoe mooi ze kan werpen en dit zagen we ook terug in de wedstrijden. Ze hebben allebei heel goed staan judoën!

Het was weer een leuke en gezellige avond en hopen alle judoka’s (en nog wat meer) terug te zien op de volgende vrijdagavondcompetitie. Deze staat gepland op vrijdag 2 februari 2018. Graag tot dan!

 

 

Nieuws

 • 10 weken Fitplan!

  Geen extra kilo's, geen schuldgevoel en heerlijk fit aan het kerstdi...

  Lees meer
 • Vrijdagavond competitie Judo

    Op vrijdag 3 november stond weer de eerste vrijdagavondcompetitie van...

  Lees meer
 • Sint Maarten

  Op 11 november is het zover, Sint Maarten! Kom jij ook met je lampion naar W...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Slim Fitness

  Slim Fitness

  "Meer afvallen? Meer energie? Meer spiermassa?" En weinig tijd? Probeer dan tijdelijk gratis de Milon Cirkel!

  Lees meer
 • Racketsport

  Racketsport

  Bij Westvliet bieden we onderdak aan 2 grote indoor tenniszalen, 9 squash banen en een badmintonbaan!

  Lees meer
 • Groepslessen?

  Groepslessen?

  Fitness- en racketclub Westvliet geeft meer dan 55 groepsles activiteiten per week! Zoals Yoga, Spinning, Zumba, BodyPump en Pi...

  Lees meer